Uslugekojepružamo

Tehincki pregled putnickih i terenih vozila
Tehnički pregled putničkih i teretnih vozila do 3.5t
Tehnički pregled se možete obaviti na godinu dana ili na šest meseci, ukoliko je vozilo starije od 15 godina. Vlasnici novih vozila prve dve godine ne obavljaju tehnički pregled. Redovan tehnički pregled vozila se možete obaviti do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju, kako bi bilo vremena da se uklone eventualne neispravnosti na vozilu.
On
Tehnicki pregled masina na poligonu
Tehnički pregled mašina na poligonu
Osim tehničkog pregleda putničkih i teretnih vozila čija je masa do 3.5t, takodje obavljamo i tehnički pregled mašina koje moraju biti pregledane na poligonu. U pitanju su traktori, priključna vozila za traktor, bageri, motokultivatori...
Off
Tablice
Registracija vozila i izrada registracionih nalepnica
Zahtev za registraciju vozila podnosi vlasnik vozila. Zahtev sadrži tehničke podatke o vozilu. Tačnost unešenih podataka proverava organizacija koja je zadužena za obavljanje tehničkog pregleda vozila. Prilikom registracije dobija se nova registarska nalepnica koja se lepi na donji desni ugao vetrobranskog stakla umesto stare.
On
Probne tablice
Izrada probnih tablica
Probne tablice su potrebne kada je neophodno voziti vozilo koje nije registrovano. Izdaju se minimalno na 1 dan, a maksimalno na 15 dana. Neke od najčešćih situacija kada su vam potrebne probne tablice:
- Kupovina novog ili polovnog vozila koje nije registrovano
- Prevoženje vozila do lokacije gde će biti registrovano
- Prevoženje vozila od mesta proizvodnje do mesta gde će biti prodato, izloženo ili skladišteno
- Prevoženje vozila kome su stare registarske tablice odjavljenje (u slučaju odjave vozila)
Off
Prenos vlasnistva
Plaćanje poreza pri prenosu apsolutnih prava
Porez na prenos apsolutnih prava je poslednji korak kod prenosa vlasništva vozila. Plaćanjem ovog poreza kupac postaje vlasnik vozila i ima obavezu da u određenom roku zameni saobraćajnu dozvolu i tablice, ukoliko je u pitanju drugo registarsko područje kupca. Na vrednost upotrebljavanog vozila obračunava se porez po stopi od 2.5%, koji je poseban obračun po formuli koja uključuje zapreminu, snagu i starost vozila.
On
Odjavljivanje vozila
Odjavljivanje vozila
Ukoliko želite da odjavite vozilo, vozačka dozvola se poništava bušenjem, a vlasniku se izdaje potvrda u koju se, osim njegovih licnih podataka i podataka o vozilu, upisuju i sledeci podaci:
- Datum odjavljivanja
- Konstatacija o postupanju sa registarskim tablicama (vraćene, uništene...)
- Ime novog vlasnika
Off
Placanje karticom
Pogodnosti prilikom plaćanja
Nudimo vam sledeće pogodnosti prilikom plaćanja:
- Plaćanje karticama fizičkih lica
- Plaćanje na rate
- Plaćanje čekovima do 6 meseci bez kamate
- Plaćanje putem administrativne zabrane (od 3 do 12 rata)
On